Kesä

Inarin saamelaiskylä sijaitsee paitsi Saamenmaan sydämessä niin myös kaikkien kulkureittien varrella. Voit pysähtyä muutamaksi yöksi Inariin ja tutustua Suomen puolen saamelaiskulttuuriin ja nauttia kauniista vesistöjen värittämästä luonnosta patikoiden tai veneillen. Inarista on kätevää jatkaa matkaa kohti Jäämerta tai tehdä vain päiväretki ihanan Vanrankivuonon rantaan.

Lue saamelaiskylämme viikko-ohjelma ja retkisuositukset tästä!

Järvellä ja joella

Inarinjärvi ja alueen joet tarjoavat tarunhohtoiset puitteet risteilyille, jokiseikkailuille ja melontaretkille. Kalastusretkillä pääset kokeilemaan kalojen narraamista muun muassa uistellen tai perhoa heittäen.

Vaelluksella

Inarista löytyy erilaisia reittejä muutaman kilometrin luontopoluista, vaihteleviin päiväretkireitteihin tai usean päivän erämaavaelluksiin.

Maastopyöräillen

Pyöräilyreitit ja metsäautoteiden pohjat tarjoavat vaihtelevia reittejä maastopyöräilyyn. Pyörän voit vuokrata paikanpäältä tai tuoda mukanasi. Inarin lähellä on myös maastopyöräreitti.

Porotilalla

Tutustu poroihin, poroelinkeinoon ja saamelaisten historiaan poroisännän johdolla. Juo aidot nokipannukahvit kodassa ja testaa taitosi suopungin heittämisessä.

  • Poromiehen arkipäivää: Porotila Petri Mattus
  • Vierailu aidolla porotilalla: Inarin kesän viikko-ohjelma

Päiväretket Jäämerelle

Retkillä pääset piipahtamaan toisessa kulttuurissa, näet jylhät tunturit ja vuonot, sekä Jäämeren viileän kauneuden.

Kulttuuri, design ja käsityöt

Inari luovien ihmisten kylä. Kylässä asustaa useita kädentaitajia, jotka valmistavat perinteisiä taidekäsitöitä ja persoonallisia matkamuistoja.


Toteutus SuniSoft Oy