Talvi

Inarin talveen mahtuu monenlaista matkailijaa. Jo alkutalvesta vierailijat tähystävät yötaivaalle revontulien toivossa ja tämä päivystys jatkuu kevään valoisiin öihin saakka. Helmikuussa, kun aurinko jo meitä hellii, aloitetaan hiihtely rauhaisilla retkiladuillamme. Lumisen luonnon tarjoamien monenlaisten aktiviteettien lisäksi pääset Inarissa saamelaisuuden ytimeen.

Inarin saamelaiskylän viikko-ohjelma talvelle 2016-17 löytyy tästä.

Porot

Tutustu poroihin, poroelinkeinoon ja saamelaisten historiaan poroemännän johdolla. Opin kaikenlaista poron ja poromiehen elämästä, perinteisistä käsitöistä ja muista porotilan arkiaskareista. Porotilalle järjestetään eripituisia vierailuja.

Voit myös lähteä poromies Petri Mattuksen mukaan metsään, jossa hänen porotokkansa paimentaa. Siellä pääset tutustumaan ja osallistumaan poromiehen arkiaskareihin.

Revontulet

Inari sijaitsee Pohjoisnapaa kiertävän revontulivyöhykkeen keskellä, joten täällä voi kohdata tämän yhden pohjoisen vaikuttavimmista luonnonilmiöistä aina pimeään aikaan. Tarvitaan vain kirkas taivas ja hitunen hyvää onnea! Talvisin Inarissa järjestetään myös revontulisafareita, joilla taivaantulia voi metsästää vaikkapa lumikenkäillen, moottorikelkkaillen, hiihtäen tai Norjanvuonohevosten kyydittämänä. Samaan hintaan kuuluu seikkailu lumisessa valottomassa Pohjoisen luonnossa!

Moottorikelkkailu

Moottorikelkalla pääset nauttimaan lumisista tunturimaisemista ja vauhdin hurmasta. Safareista löytyy vaihtoehtoja parin tunnin päiväretkistä Jäämeren rannalle ulottuviin useamman päivän safareihin.

Maastohiihto

Hiihdä retkiladuilla tai hohtavilla hangilla. Retkilatuverkostomme on käytössä auringon jo lämmittäessä helmikuun puolesta välistä kauden loppuun. Alkutalvella myös Juutuanvaaran kunto- ja kulpaladut ovat käytössä. Mikäli edellisestä hiihtokerrasta on vierähtänyt tovi jos toinenkin, voit hioa tekniikkaa oppaan kanssa maastohiihtokoulussa. Meiltä voit vuokrata myös sukset, monot ja sauvat!

Lumikenkäily

Lumikenkäile tunturin laelle, lähimaastoon tai revontulia katsomaan. Oppaan johdolla löydät oikean tekniikan ja kuulet samalla alueen luonnosta. Tarjolla on myös kulttuuripitoinen lumikenkäily Siidan ulkomuseon alueella.

Koiravaljakkoretket

Tutustu erämaaluontoon luonnollisesti koiravaljakon kyydissä. Hiljainen, mutta vauhdikas meno kiidättää pitkin erämaamaastoja. Koiravaljakkosafarit vaihtelevat muutaman tunin päiväohjelmasta useamman erämaayön sisältäviin pitkiin safareihin.

Talvikalastus

Pilkille voi piipahtaa päiväseltään tai viettää vaikka pidemmänkin tovin. Nokipannukahvit ja retkieväät maistuvat luonnossa erityisen hyvälle. Talvella on myös mahdollisuus tutustua perinteiseen inarilaiseen talvikalastusmuotoon, juomustamiseen.

Kulttuuri, design ja käsityöt

Inari luovien ihmisten kylä. Kylässä asustaa useita kädentaitajia, jotka valmistavat perinteisiä taidekäsitöitä ja persoonallisia matkamuistoja.


Toteutus SuniSoft Oy